Потписан Меморандум о разумевању између МСП и Агенције за спречавање корупције

Потписан Меморандум о разумевању између МСП и Агенције за спречавање корупције

18/07/2023 Off By BERB

Фото: МСП/Дијана Вукомановић

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић и директор Агенције за спречавање корупције Дејан Дамњановић данас су потписали Меморандум о разумевању између Министарства спољних послова и Агенције за спречавање корупције, који je усмерен ка даљем развијању партнерских односа МСП-а и АСК у области спречавања корупције.
Mинистар Дачић и директор Дамњановић су овом приликом разменили мишљења и о међународној сарадњи у области спречавања корупције, а посебно о реализацији обавеза преузетих на основу ратификованих конвенција, као и чланства Републике Србије у међународним организацијама, иницијативама и мрежама. Саговорници су се сагласили да ће успешна сарадња бити настављена и убудуће, нарочито кроз координацију активности Агенције, Министарства и других надлежних институција нарочито приликом учешћа представника Агенције на међународним и регионалним скуповима.
Директор Агенције је министру Дачићу захвалио на досадашњој одличној комуникацији са представницима Министарства, а посебно са Сталном мисијом Републике Србије при ОЕБС и другим међународним организацијама у Бечу, као и Канцеларијом Уједињених нација за дрогу и криминал (UNODC).