Конкурс за доделу средстава за програме националних мањина из области културе

Конкурс за доделу средстава за програме националних мањина из области културе

17/07/2023 Off By BERB

Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог расписало је Конкурс за доделу средстава из Буџетског фонда за националне мањине за реализацију програма и пројеката из области културе.

Конкурс је отворен од 17. јула до 16. августа 2023. године.

Специфичан циљ конкурса је унапређење, неговање и јачање културно-језичког идентитета националних мањина у Републици Србији. Укупна средства која ће бити додељена по овом конкурсу износе 30.000.000,00 динара.

Право учешћа на Конкурсу имају: установе, удружења, фондације, привредна друштва и друге организације чији су оснивачи национални савети националних мањина; организације цивилног друштва уписане у одговарајући регистар, а чији се циљеви према статутарним одредбама, остварују у области заштите и унапређења права и положаја припадника националних мањина, које имају седиште на територији Републике Србије и задужбине, фондације и конференције универзитета односно академија струковних студија.

Пријаве са прописаном документацијом послати поштом на адресу: Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог, Булевар Михајла Пупина 2, 11000 Београд, са назнаком: Конкурс за доделу средстава из буџетског фонда за националне мањине у 2023. години, или предати лично на наведену адресу, у писарници Министарства. На полеђини коверте обавезно написати пуно име и адресу подносиоца пријаве. Пријаве послате на било који други начин (факсом, електронском поштом и др), или послате на другу адресу неће бити разматране.

Текст конкурса и неопходне обрасце можете преузети на следећем линку https://www.minljmpdd.gov.rs/konkursi-javni-pozivi-80.php