У наредном периоду појачана контрола аутобуса који превозе туристе

У наредном периоду појачана контрола аутобуса који превозе туристе

12/07/2023 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

„Министарство унутрашњих послова, Управа саобраћајне полиције, у наредном периоду појачано ће контролисати аутобусе који превозе туристе како би се нашим суграђанима обезбедило да се безбедно и на прописан начин одвезу на жељене дестинације“, изјавио је помоћник начелника Управе саобраћајне полиције Златко Беленцан.„Циљ ове акције је да се грађани безбедно и прописно одвезу до дестинација на којима су одлучили да проведу свој годишњи одмор. Министарство унутрашњих послова жели да буде проактивно и на време провери како исправност возила, тако и поштовање прописа од стране возача“, објаснио је Беленцан.

Прецизирао је да ће се контрола у првој фази одвијати на местима поласка, како би организатори превоза на време могли да исправе евентуалне неправилности и осигурају безбедну вожњу путницима, док ће у другој фази та контрола бити обављана на одговарајућим местима приликом уласка аутобуса у нашу земљу.

Према његовим речима, уз провере возача на психоактивне супстанце, алкохол, као и да ли су испунили законом прописано време одмора, полиција ће проверавати и испуњеност административних услова, па тако возач мора имати индивидуалну дигиталну картицу, путни налог, уговор о раду, копију лекарског уверења и међународну ознаку за транспорт.

Пожелевши свим путницима срећан пут, Беленцан је истакао да је суштина ових контрола да безбедност саобраћаја и сигурност путника буду на високом нивоу.

Позвао је привредне субјекте који се баве организованим транспортом путника да на прописан начин и безбедно учествују у саобраћају.