Обновљени отворени базени Спортског центра „Крушевац“

Обновљени отворени базени Спортског центра „Крушевац“

07/07/2023 Off By BERB

Фото: Дејан Филиповић, Град Крушевац

 

Државни секретар Министарства државне управе и локалне самоуправе Чедомир Ракић и градочелница Крушевца Јасмина Палуровић обишли су данас, поводом обележавања званичног почетка летње купалишне сезоне у Крушевцу, обновљене отворене базене Спортског центра „Крушевац“ у чију реконструкцију је МДУЛС уложило 22,4 милиона динара.

Ракић, који у Крушевцу борави у име министра државне управе и локалне самоуправе Александра Мартиновића, изразио је задовољство што су обновљени базени предати на коришћење грађанима Крушевца.

Државни секретар је изразио уверење да ће унапређена спортска инфраструктура значајно допринети побољшању квалитета живота становника на овом подручју и додао да капацитет комплекса у потпуности задовољава потребе Крушевљана, као и да ће ова важна инвестиција бити место за уживање, спорт и рекреацију људи свих генерација.

Идеја председника Републике Александра Вучића и Владе Србије, као и МДУЛС-а да препознају и помогну остваривању приоритетних пројеката у свим општинама и градовима, у циљу обезбеђивања једнаких услова живота за све људе на локалу, Ракић је рекао да је задовољан што је заједнички пројекат реализован на висококвалитетан начин.

Иначе адаптација три базена спроведена је у две фазе. Током прве фазе, коју је финансирао Град Крушевац, реконструисан је олимпијски базен, а у другој фази, уз подршку МДУЛС-а, базен за непливаче и мали базен.