Командант Жандармерије обишао кандидате за пријем у ову јединицу

Командант Жандармерије обишао кандидате за пријем у ову јединицу

01/07/2023 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Командант Жандармерије генерал Дејан Луковић обишао је данас у Наставном центру Јасеново инструкторе и кандидате за пријем у Жандармерију који се налазе на селекционој обуци и пожелео им да са успехом заврше обуку за пријем у ову елитну јединицу која је један од стубова безбедности државе и министарства.Командант је кандидатима поручио да буду истрајни и снажни и да се потруде да успешно заврше селекциону обуку и постану део породице посебне јединице Жандармерије.

„Од вас очекујем да с поносом и достојанством носите униформу ове јединице. Да будете ослонац народу и држави и спремни да у сваком тренутку обавите задатак који се пред вас постави. Да чувате и браните суверенитет и безбедност наше Србије“, истакао је Луковић.

Указао је да кандидате након селекционе, очекује основна обука за Жандармерију, након чега ће стати раме уз раме са својим колегама у јединици спремни и обучени да обаве најсложеније безбедносне задатке.

Од 368 пријављених кандидата, на селекциону обуку за пријем у Жандармерију одазвало се 152 кандидата, од којих је до сада одустало или пало на елиминационим испитима 55.

Кандидате који издрже овај део обуке, очекује завршни испит у виду борбеног марша од око 30 километара, са борбеном опремом, наоружањем и ранцем са око 40 килограма тежине.Након успешно завршене обуке и испита кандидати који прођу биће упућени у одреде Жандармерије, где ће похађати Основну обуку за Жандармерију у трајању од 45 дана.