Otvaranje fabrike Hansgrohe u Valjevu

Otvaranje fabrike Hansgrohe u Valjevu

27/06/2023 Off By BERB

Foto: Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je svečanom otvaranju fabrike sanitarne opreme nemačke kompanije Hansgrohe u Valjevu.

Predsednik Vučić je, zajedno sa predstavnicima nemačke kompanije, presekao vrpcu, čime je fabrika u Valjevu zvanično puštena u rad i tom prilikom istakao da je dolazak ove fabrike velika vest za Srbiju, a posebno Valjevo.
“Sa velikim investicijama Hansgrohe i Bizerba, grad Valjevo postaje jedan od glavnih centara za nemački biznis i industriju u našoj zemlji. Grad Valjevo i ovaj deo Srbije, dobijaju danas jednog ozbiljnog poslodavca, velikog proizvođača, izvoznika i poreskog obveznika. Ovo je kompanija koja je došla da ostane, radi i privređuje i razvija se zajedno sa Valjevom i Srbijom. Za ovo živimo, za ovo radimo, jer ovo podiže zemlju. Ako smo vredni, postajemo jači, a ako smo jaki, onda naše poslovne ambicije za jedino ograničenje imaju naš talenat i viziju. Vizija kompanije je od samog početka fokusirana na razvoj, inovacije i jačanje ljudskih resursa“, istakao je predsednik Vučić dodajući da će ova fabrika do kraja godine zaposliti 300 radnika.
Nov fabrički pogon otvoren je u Industrijskoj zoni Valjevo, a pored predsednika Vučića svečanosti su prisustvovali i generalni direktor kompanije Hans Jurgen Kalmbah, ministri finansija, građevinarstva i trgovine Siniša Mali, Goran Vesić i Tomislav Momirović, kao i ambasadorka Nemačke Anke Konrad.
Kompanija Hansgrohe Group, sa sedištem u Nemačkoj, osnovana je davne 1901. godine, a danas je globalni lider u oblasti dizajna i inovacija u industriji sanitarne opreme za kuhinje i kupatila. U kompaniji danas radi više od 5.600 ljudi širom sveta, a njeni proizvodi  su dostupni u 150 zemalja. Pored Nemačke, kompanija ima svoje fabrike u Francuskoj, Americi i Kini, a od ovog juna na mapi ovog globalno prepoznatljivog brenda, nalazi se i Srbija.
Proizvodi kompanije Hansgrohe se mogu naći u brojnim hotelima, privatnim vilama i korporativnim predstavništvima širom sveta, između ostalih u najvišoj zgradi na svetu Burj Khalifi, jednom od najluksuznijih putničkih kruzera, predstavništvu Aston Martina u Majamiju.