U BEČU O PROJEKTU AUTOPUTA NIŠ – PRIŠTINA

U BEČU O PROJEKTU AUTOPUTA NIŠ – PRIŠTINA

27/08/2015 Off By

 

Premijer Vučić je izjavio da Srbija može da počne radove na izgradnji deonice od 77 kilometara već krajem 2016. godine i istakao važnost saradnje evropskih institucija sa vladama regiona u cilju što bržeg početka izvođenja radova. On je naglasio da je ovaj projekat važan za ceo region, jer će ubrzati protok robe i ljudi, pojačati trgovinsku razmenu i povećati broj turista


 

bc27.8.

Press služba Vlade

PREDSEDNIK Vlade Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas u Beču sastanku posvećenom projektu autoputa Niš – Priština. Sastanku, koji je organizovalo austrijsko Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova, prisustvovali su i premijer Albanije Edi Rama, predsednik EBRD-a Suma Čakrabarti, evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han, ministar spoljnih poslova Austrije Sebastijan Kurc, Isa Mustafa i drugi predstavnici Prištine.

Premijer Vučić je izjavio da Srbija može da počne radove na izgradnji deonice od 77 kilometara već krajem 2016. godine i istakao važnost saradnje evropskih institucija sa vladama regiona u cilju što bržeg početka izvođenja radova. On je naglasio da je ovaj projekat važan za ceo region, jer će ubrzati protok robe i ljudi, pojačati trgovinsku razmenu i povećati broj turista.
Premijer Rama je rekao da je neophodno da Evropa podrži zemlje Zapadnog Balkana konkretnim projektima. U suprotnom, i legitimitet i optimizam, koji trenutno vladaju u zemljama regiona, vratiće se kao bumerang, ako se predugo bude čekalo na evropsku podršku.
Predsednik EBRD-a Čakrabarti je naglasio da je potrebno obezbediti slobodan protok robe na ovom putu kako bi projekat bio isplativ. On je predložio sastanak predstavnika zemalja uključenih u projekat sa predstavnicima EBRD-a i Evropske unije, na kojem bi bili definisani načini finansiranja koji neće opteretiti javni dug zemalja nosilaca projekta.♦


SVET – EU

bec268BEČ: SUSRET VUČIĆA I HANA

Premijer Vučić informisao je komesara Hana o situaciji sa kojom se Srbija suočava kada je u pitanju priliv

 

 

 

 

 

 

 

 

VUČIĆ PRIMIO DEVENPORTAdevenport

Vučić i Devenport razgovarali su i o nastavku dijaloga Beograda i Prištine sutra u Briselu. Srpski premijer rekao

 

 

 

 

 

 

obama2OBAMA ZOVE VUČIĆA

Vučić dobio lični poziv predsednika SAD Baraka Obame da prisustvuje na Samitu lidera koji će biti održan 29.

 

 

 

 

 

kombakKOMBAK ARENA U DECEMBRU CENTAR SVETSKE DIPLOMATIJE

U Kombank areni sastaće se 1500 ljudi koji će  učestvovati u radu Saveta. Njih će opsluživati nekoliko stotina.