Захтев “Вансију” да хитно нормализује ситуацију на београдском аеродрому

Захтев “Вансију” да хитно нормализује ситуацију на београдском аеродрому

23/06/2023 Off By BERB

Фото: Влада Србије

 

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић састао се данас, у Влади Србије, са представницима француске компаније “Ванси ерпортс” поводом проблема на београдском аеродрому “Никола Тесла” ,услед којих је претходних дана дошло до гужви и кашњења летова.

 

Весић им је рекао да хитно морају спровести све мере како би се ситуација на аеродрoму одмах нормализовала, нагласивши да је Влада Србије спремна да им изда упозорење што је први корак према концесионом уговору.

Он је представнике француске компаније подсетио да имају своје обавезе према уговору о концесији и да Влада Србије, која је испунила све своје обавезе према том уговору, очекује од њих да обезбеде довољно људи и да се на аеродрому све услуге испуњавају редовно и без великих чекања.

Министар је тражио да му у року од три дана доставе план запошљавања, затим план ризика од 1. до 15. јула, што је већ требало да ураде, тачан гантограм које ће мере предузети током лета, као и састанак са руководством компаније “Ванси” у Паризу.

Весић је од представника компаније “Ванси” добио уверавање да ће се извинити грађанима Србије за оно што се јуче догодило и да ће већ данас нормализовати ситуацију.