Sastanak načelnika Generalštaba sa komandantom Kfora

Sastanak načelnika Generalštaba sa komandantom Kfora

14/06/2023 Off By BERB

Foto: mod.gov.rs

 

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović sastao se danas u Beogradu sa komandantom Kfora general-majorom Anđelom Mikeleom Ristučom, sa kojim je razgovarao o bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji.

Na sastanku, koji je održan u senci pojačanih tenzija na severu Pokrajine, bilo je reči o nastojanjima da se izbegne dalje pogoršanje bezbednosne situacije na terenu i obezbedi sigurno i bezbedno okruženje za srpsko stanovništvo, koje trpi protivpravno nasilje Privremenih institucija samouprave u Prištini.

U razgovoru je izražena obostrana posvećenost očuvanju mira i stabilnosti i ukazano na značaj kontakata na svim nivoima između Vojske Srbije i međunarodnih snaga na Kosovu i Metohiji za uspešno preventivno delovanje i sprečavanje nastanka kriza na teritoriji južne srpske pokrajine.

Načelnik Generalštaba je izneo čvrst stav i očekivanje naše strane da će Kfor, kao jedina legitimna oružana formacija na Kosovu i Metohiji, striktno, potpuno i nepristrasno sprovoditi mandat koji mu je dodeljen Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i zaštititi Srbe i njihovo nacionalno, kulturno-istorijsko i versko nasleđe u Pokrajini.