За пројекте у области јавног информисања 310 милиона динара

За пројекте у области јавног информисања 310 милиона динара

14/06/2023 Off By BERB

Фото: Марина Јанчевић

 

Министар Михаило Јовановић је данас обишао конкурсне комисије, које су кренуле да разматрају пројекте на 9 конкурса у области јавног информисања за 2023. годину, за које је Министарство информисања и телекомуникација определило 310 милиона динара.

 

Министар Јовановић је истакао да су расписани конкурси за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја за радио, телевизију, интернет, штампане медије и сервисе новинских агенција, затим за електронске медије чији издавачи имају седиште на територији АП Косово и Метохија, за припаднике српског народа у земљама региона, за производњу медијских садржаја на језицима националних мањина и садржаја намењених особама са инвалидитетом, као и за пројекте за унапређивање професионалних и етичких стандарда. Пројектно суфинансирање је врло важан инструмент за остваривање јавног интереса у области јавног информисања.

„Пред комисијама је изузетно одговоран задатак, желим вам успешан и срећан рад и избор што квалитетнијих пројеката који ће наставити да одржавају јавни интерес свих грађана који живе у Републици Србији“, рекао је Јовановић.

Он је додао да се кроз актуелну Медијску стратегију препознаје значај локалних медија и медија цивилног друштва, те да је пројектно суфинансирање могућност за подстицање медијског плурализма, како тематског тако и жанровског и истраживачког приступа у обради тема које су од значаја за друштво у целини, али која не добијају довољно медијског простора јер немају комерцијални карактер.

Рок за доношење одлука по приспелим пројектима је 11. јул 2023. године.