Гојковић са председницом Индије

Гојковић са председницом Индије

09/06/2023 Off By BERB

Фото: Горан Златковић

 

Потпредседница Владе Србије и министарка културе Маја Гојковић данас је, у оквиру званичне посете председнице Индије Драупади Мурму Србији, представила неке од знаменитости Београда.

 

Током посете председнице Индије било је разговора о сарадњи у култури, и посебно кинематографији, имајући у виду да је сарадња на овом пољу интензивирана и да је у протеклих шест година из Индије у Србију инвестирано више од 50 милиона евра директних инвестиција у филмску и ТВ продукцију.

Програм подстицаја за производњу аудио-визуелних дела који Влада Републике Србије спроводи од 2016. године, умногоме је допринео да велики број индијских пројеката буде снимљен у Србији, што је резултовало економским користима, богатој културној размени и расту туризма, јер је велики број публике из Индије жело да посети локације на којима су се снимили њихови најгледанији блокбастери.

Председнице Индије Драупади Мурму, у циљу даљег развоја сарадње између Србије и Индије, позвала је потпредседницу Владе и министарку културе у посету Индији.