Наставак рада на успостављању система за хитно обавештавање јавности у случају нестанка малолетних лица у Србији

Наставак рада на успостављању система за хитно обавештавање јавности у случају нестанка малолетних лица у Србији

07/06/2023 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Државни секретар Министарства унутрашњих послова др Данило Стевандић одржаo је данас састанак са представницима Министарства информисања и телекомуникација на коме су разматрана правна и техничка питања за успостављање система за хитно обавештавање јавности у случају нестанка малолетних лица у Србији.

 

Стевандић је истакао важност међуресорне сарадње свих учесника овог процеса како бисмо за резултат имали ефикасан систем, који ће узети најбоље праксе из упоредно правних решења и прилагодити тај систем нашем друштву и правном поретку.

Представници Министарства информисања и телекомуникација изразили су спремност да технички подрже увођење система за хитно обавештавање јавности у случају нестанка малолетних лица у Србији и предузму даље кораке на развијању платформе за његово успостављање.

Договорени су наредни кораци које ће бити предузети на утврђивању свих модела обавештавања јавности и њиховог прецизног дефинисања.

На састанку су присуствовали државни секретар Министарства информисања и телекомуникација Милан Добријевић, помоћник директора Канцеларије за информационе технологије и електронску управу и представници Министарства унутрашњих послова.