Осавремењивање опреме припадника граничне полиције

Осавремењивање опреме припадника граничне полиције

05/06/2023 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић обишао је припаднике Управе граничне полиције на Аеродрому „Никола Тесла“ који од данас раде у новим униформама и истакао да ће Министарство унутрашњих послова наставити да улаже у опрему и техничке капацитете полиције како би се постигла још већа ефикасност приликом решавања свих безбедносних изазова.

 

„Први утисак који путници стекну већ приликом слетања у Србију, добија се управо од припадника граничне полиције, са којима се наши грађани као и страни држављани сусрећу већ приликом пасошке контроле. Неопходно је да уз осмех и позитиван став покажемо искрену добродошлицу свима који улазе у нашу државу, као и дамо јасну поруку да ће се сви током боравка у нашој држави осећати безбедно и сигурно“, поручио је министар унутрашњих послова Гашић.

Министар Гашић је истакао да ће занављање опреме припадника Управе граничне полиције засигурно значити у њиховом даљем раду, као и да ће се у наредном периоду наставити са улагањем и осавремењивањем опреме коју ови припадници користе.

„Улагањем у опрему припадника МУП-а, олакшавамо свакодневни рад полиције, а наш коначни циљ је да пружимо још бољу заштиту и безбедност сваког грађанина у Републици Србији. Тежимо модернизовању полиције како бисмо показали да бринемо о људима и њиховој безбедности, као и о њиховој имовини“, рекао је министар Гашић.