Динамичан развој економске сарадње Србије и Велике Британије

Динамичан развој економске сарадње Србије и Велике Британије

05/06/2023 Off By BERB

Foto: srbija.gov.rs

 

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић примила је данас у опроштајну посету амбасадорку Велике Британије у Србији Шан Маклауд.
Брнабић је истакла да су области науке, дигитализације, вештачке интелигенције, иновација и биотехнологија у фокусу Владе Србије и додала да се интензивно ради и на изградњи научних паркова широм земље. Поменуте области, према речима премијерке, представљају будућност и директно утичну на економски раст и стабилност земље.

 

Амбасадорка Маклауд је додала да се економска сарадња Србије и Велике Британије динамично развијала током претходних неколико година, и да је, током свог четворогодишњег мандата, лично сведочила убрзаном привредном и економском развоју Србије.

Брнабић је прецизирала да је Велика Британија у 2022. години била трећи по величини партнер у размени услуга са Србијом и изразила уверење да ће размена у софистицираним гранама привреде имати сигуран раст у наредном периоду.

Брнабић и Шан Маклауд разговарале су и о актуелној ситуацију на Косову и Метохији и оцениле да су мир и стабилност региона кључне за привредни раст и развој економије.