Ухапшено одговорно лице ОШ „Бора Станковић“ из Кленика код Бујановца

Ухапшено одговорно лице ОШ „Бора Станковић“ из Кленика код Бујановца

01/06/2023 Off By BERB

У наставку одлучне борбе против корупције, припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције УКП, по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу, ухапсили су С. Ц. (1972), одговорно лице Основне школе „Бора Станковић“ Кленике, Општина Бујановац, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело примање мита.

 

Он се сумњичи да је од августа 2022. године у више наврата од одговорног лица једне фирме која се бави испоруком огревног дрвета захтевао, као и да је данас примио 2.400 евра, да у оквиру свог службеног овлашћења изврши службену радњу коју не би смео да изврши, односно да повуче тужбу коју је у априлу ове године поднео Привредном суду против те фирме, на име кашњења и неадекватне испоруке огревног дрвета, а по уговору о испоруци дрвета који је фирма 2022. године закључила са школом.

Како се сумња, С. Ц. је од одговорног лица фирме које се бави испоруком дрвета захтевао достављање шест отпремница, без уписаног датума и количина, како би у службеним евиденцијама наведене школе ретроактивно евидентирао да је испоручена колична огревног дрвета која је недостајала, а коју заправо та фирма стварно није испоручила, чиме би се стекли услови за повлачење тужбе пред надлежним судом.

Полиција је приликом хапшења код осумњиченог пронашла 2.400 евра, као и отпремнице.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен надлежном тужилаштву.