Велике могућности за продубљивање сарадње са Немачком

Велике могућности за продубљивање сарадње са Немачком

01/06/2023 Off By BERB

Foto: srbija.gov.rs

 

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са делегацијом Одбора немачке привреде за Исток (German Eastern Business Association).

 

Саговорници су констатовали досадашњу веома успешну сарадњу, а као значајне области за даљи наставак сарадње одредили енергетику, образовање и дигитализацију.

Премијерка је истакла да су билатерални економски односи Републике Србије и Савезне Републике Немачке изузетно добри, те да је Савезна Република Немачка водећи привредни партнер Србије.

Шеф делегације др Томас Нарбесхубер је изнео да је робна размена две државе прошле године била рекордна и да је премашила осам милијарди евра и изразио наду да ће се и ове године наставити стабилан раст.

Саговорници су се такође сагласили да поред наставка инвестиционе сарадње, нарочито у високо-технолошком сектору, постоје велике могућности за продубљивање сарадње у осталим областима – енергетици, ауто-индустрији, као и сарадњи у области науке и образовања.

Поред чланова делегације Одбора, састанку је присуствовала и амбасадорка Савезне Републике Немачке у Србији Анке Конрад.