Saopštenje Saveta roditelja OOŠ “Vladislav Ribnikar”

Saopštenje Saveta roditelja OOŠ “Vladislav Ribnikar”

30/05/2023 Off By BERB

Foto:

 

Obraćamo vam se u ime Saveta roditelja OOŠ “Vladislav Ribnikar” u želji da se čuje legitimni glas roditelja.

S obzirom na to da smo juče, 29.05.2023. godine iz medija saznali o navodnim odlukama koje se tiču prekida nastave u OOŠ „Vladislav Ribnikar“ sa datumom 02.06.2023. godine kao i pretvaranju objekta škole u Memorijalni centar i trajnom izmeštanju naše dece na novu lokaciju, duboko pogođeni ovim informacijama a bez potvrde o verodostojnosti istih, obratili smo se državnim organima sa dopisom i zahtevima (u prilogu).

  1. Savet roditelja OOŠ Vladislav Ribnikar zahteva od državnih organa da omoguće da za sve učenike koji to žele, nastavna školska godina u OOŠ „Vladislav Ribnikar“ traje po planu rada škole i školskom kalendaru u objektu naše škole. Savet roditelja je apsolutno protiv inicijative da se školska godina završi za svu decu, koja žele da idu u školu, 02.06.2023. godine.
  2. Savet roditelja insistira na potpunom ispunjenju svih zahteva koje je usvojio Savet roditelja na sednici 09.05.2023. godine, uključujući i hitnu rekonstrukciju škole bez promene namene objekta, uz apsolutnu  podršku inicijativi da se  obeleži  sećanje na žrtve. Zahvalni smo Vladi Srbije na dosadašnjem angažovanju na ispunjenju naših zahteva i očekujemo brzo rešavanje ostalih.
  3. Za svaki eventualni budući zahtev koji se tiče promene načina održavanja nastave u OOŠ „Vladislav Ribnikar“ neophodno je konsultovati Nastavničko veće i Savet roditelja. Savet roditelja daje punu podršku nastavnom kadru OOŠ „Vladislav Ribnikar“.
  4. Zahtevamo što pre na uvid kopiju Zapisnika vanrednog inspekcijskog nadzora nad radom OOŠ „Vladislav Ribnikar.“

 

Obaveštavamo Vas da je na sastanku Saveta roditelja održanom 29.05.2023. godine dato puno poverenje predsedniku Saveta roditelja Igoru Đorđeviću glasanjem za njegovo razrešenje (30 glasova „protiv razrešenja“, 1 glasom „za razrešenje“, 3 uzdržana, 3 člana Saveta je napustilo sastanak pre glasanja), zatim usvojena je odluka o razrešenju Bojane Nedeljković sa mesta zamenika predsednika Saveta roditelja (31 glas „za“, 3 uzdržana glasa) i odluka o postavljanju Jelene Radulović za zamenika predsednika Saveta roditelja (30 glasa „za“ i 4 uzdržana glasa).

Želimo da Vas obavestimo da je juče, u ponedeljak, 29.05.2023. godine na nastavi u OOŠ „Vladislav Ribnikar“ bilo preko 800 učenika u obe smene i da je taj broj u blagom povećanju od prvog dana povratka u školu.

 

Zahvalni smo Vladi Republike Srbije na ostvarenoj direktnoj komunikaciji sa posvećenim timom sa kojim nastavljamo da radimo na pronalaženju najboljeg mogućeg rešenja za sve učenike, nastavni kadar i roditelje OOŠ „Vladislav Ribnikar.“

 

I za kraj želimo da vam iznesemo mišljenje velikog broja dece koja su u ovoj nezapamćenoj tragediji pametnija od svih nas. Mnogi od sinoć plaču za svojom školom. Oni žele da idu u svoju školu, neće da je napuste i neće da dozvole da ih jedan K.K. sve pobedi! Po njihovom mišljenju bilo kakvo drugo rešenje osim sedenja u njihovim klupama bila bi pobeda zločina nad svima njima i nad svima nama!