Постављање соларних панела на зграду РГЗ-а у Гроцкој као део одрживе енергетске стратегије

Постављање соларних панела на зграду РГЗ-а у Гроцкој као део одрживе енергетске стратегије

29/05/2023 Off By BERB

Републички геодетски завод активно подржава зелену транзицију и стварање одрживог енергетског сектора, а постављање соларних панела на зграду службе за катастар непокретности у Гроцкој представља само први корак у овом ангажману.

 

Свесни смо да наше опредељење за зелену енергију директно утиче на квалитет наших живота и одрживост наше планете. Постављање соларних панела на наше објекте омогућава нам део енергетске независности, повећава енергетску безбедност и смањује потребу за увозом електричне енергије.

Очекује се да ће повраћај уложених средстава бити остварен кроз пар година, уз праћење гаранције на соларне панеле што ће донети велику добит држави, као и допринос стабилности снабдевања електричном енергијом добијеном из обновљивих извора. У даљој сарадњи са Владом Србије, пронаћи ћемо моделе за унапређење наших капацитета у области зелене енергије и дати допринос потписаним међународним споразумима.

Републички геодетски завод својим доприносом зеленој агенди не само да остварује конкретне резултате, већ и помаже у остварењу стратешких циљева. Коришћење геопросторних података које прикупља, чува и дистрибуира РГЗ кључно је за достизање свих 17 циљева одрживог развоја утврђених од стране Уједињених нација унутар Агенде 2030. Настављамо да радимо на стварању одрживе и зелене будућности за све грађане Србије.

Свесни смо да наша посвећеност зеленој енергији има далекосежне позитивне ефекте и да је наша одговорност да предузмемо конкретне кораке ка одрживом развоју. Уз подршку грађана и сарадњу са свим релевантним актерима, Србија има потенцијал да буде лидер у региону и да оствари позитивне промене у области енергетике.