Конгресни биро ТOС од 22. до 25. маја учествује на сајму IMEX Франкфурт 2023.

Конгресни биро ТOС од 22. до 25. маја учествује на сајму IMEX Франкфурт 2023.

23/05/2023 Off By BERB

Foto: TOS

 

Конгресни биро Туристичке организације Србије у периоду од 22. до 25. маја 2023. године учествује на сајму IMEX Франкфурт 2023, који окупља више од 3.000 организатора конгреса који ће се у четири дана трајања сајма сусрести са више од 2.500 добављача и пружаоца услуга из свих делова света. IMEX 2023 пружа могућност стварања квалитетних и значајних пословних веза, грађења чврстих пословних односа и стварни повраћај улагања (ROI).

Већ првог дана сајма целокупна понуда Србије изазвала је велико интересовање и одржан је велики број састанака са представницима међународних организатора пословних догађаја и путовања.

На штанду Конгресног бироа Туристичке организације Србије своје понуде и програме представиће и 13 партнера, представника привреде из Србије међу којима су: Hilton Београд, Сава Центар Београд, Crowne Plaza Београд, Hyatt Regency Београд, Movenpick Фрушке Терме, Moxy Београд, Viceroy Копаоник, Balkan Holidays, Vekol DMC, iSerbia travel&events, Customice, Туристичка организација Београда и Туристичка организација Ниша, са заједничким циљем да представе, промовишу и позиционирају Србију као водећу и најбрже растућу дестинацију у Југоисточној Европи.

Радује нас што смо део овог престижног, на глобалном нивоу, значајног пословног догађаја и што имамо прилику да се сретнемо са својим пословним партнерима и пријатељима, разменимо искуства и дефинишемо кораке даље сарадње.

Сајам у Франкфурту дао је прилику да Стратешка алијанса Националних конгресних бироа Европе (SANCBE) представи нову Белу књигу под називом ’’Како национални конгресни бирои могу да искористе свој утицај и обезбеде одрживост’’. У складу са оквирима које пружају Европски зелени договор и Иницијатива Net Zero Carbon Events, она приказује план сарадње између националних бироа ка преласку на одрживе пословне догађаје и свеукупну транзицију ка одрживости. Документ је представљен првог дана сајма, 22. маја на потпуно новом Глобалном форуму за националне конгресне бирое, који је покренуо SANCBE подржан од ICCA и IMEX групе.

Конгресни биро Туристичке организације Србије, као члан SANCBE, активно је учествовао у изради Беле књиге и својим знањима и дугогодишњим искуством допринео креирању закључака важних за развој и унапређење струке. Бела књига дала је низ конкретних праваца и приступа националним конгресним бироима да искористе своју улогу и утицај у имплементацији одрживог развоја, и поносни смо што смо били део тима.

 

О Стратешком савезу националних конгресних бироа Европе

Стратешка алијанса Националног конгресног бироа Европе је мрежа националних организација за управљање дестинацијама и развој. Као платформа за сарадњу у индустрији, концентрише се на јачању дестинација у Европи као водец́их дестинација за међународне пословне догађаје. Сврха Алијансе је стварање квалитетних пословних односа између NCVB Европе како би се одржала и даље развијала позиција Европе.

Идеја о стварању синергије и успостављању заједничке платформе за Европу као дестинацију за пословне догађаје на међународној сцени наставља да добија на снази. Алијанса је сада јака мрежа која броји 29 чланова и из године у годину бележи раст. Конгресни биро ТОС-а је члан Алијансе и активно учествује у њеном раду.