Подршка пројектима који промовишу сарадњу матице и дијаспоре

Подршка пројектима који промовишу сарадњу матице и дијаспоре

21/05/2023 Off By BERB

Foto: Rade Begović

 

Министар без портфеља задужен за координацију активности и мера у области односа с дијаспором Ђорђе Милићевић, данас је присуствовао обележавању Светог Јована Богослова, славе Српског културног савеза Швајцарске, у Светоуспенском храму у Цириху.

 

Министар и генерални конзул у Цириху Михајло Шаулић поздравиоли су окупљене чланове Српског културног савеза, архијерерје Српске православне цркве као и овогодишње домаћине славе Олгу и Братислава Јовановића.

Влада Србије снажно подржава програме и иницијативе које промовишу сарадњу са дијаспором, као и повратничке пројекте који омогућавају нашим суграђанима да се врате у Србију и унесу своје знање и вештине у нашу привреду и друштво, истакао је министар Милићевић.

Он је позвао окупљене да узму активно учешће у Видовданском сабору дијаспоре који ће се одржати 1. и 2. јула у Београду. Циљ је да овај Сабор резултира израдом дугорочне стратегије сарадње матице и дијаспоре и израдом новог Закона о дијаспори.Том приликом је подсетио присутне да се пријаве и учествују у летњим камповима које, током јула и августа месеца, организујемо у градовима широм Србије.