Godišnji konkurs Beogradske nedelje mode za mlade talente

Godišnji konkurs Beogradske nedelje mode za mlade talente

20/05/2023 Off By BERB

Foto: Đorđe Tomić

 

Pozivamo sve mlade dizajnere, diplomce i  studente mode iz Srbije i ex-YU regiona da se prijave na konkurs Fashion Incubator by Perwoll koji se organizuje u okviru  Belgrade Fashion Week-a.

 

Ovogodišnji konkurs ima globalno aktuelnu temu Rethink Fashion, što pruža priliku da se istraže nove ideje i koncepti u svetu mode, koju podržava i Perwoll, kao partner ovog projekta.

Spora moda, koja sve više dobija na važnosti u svet u mode,  podrazumeva održiv pristup pri dizajniranju, proizvodnji i konzumaciji odeće, posebno kroz proces reciklaže i redizajna, što su teme od posebne važnosti i za Perwoll. Modom iskazujemo naš identitet, te je važno da doprinesemo tretiranju mode na svestan i odgovoran način. Zato Perwoll i kroz ovaj konkurs podržava  #RethinkFashion kampanju, koja ohrabruje mlade modne kreatore da predstave svoju kreativnost.

Shodno tome, ovo je idealna prilika za sve  inovativne mlade talente koji žele da  izraze svoju kreativnost kroz savremeno poimanje mode I da svoju profesionalnu karijeru započnu na najvažnijoj modnoj manifestaciji u regionu.

Konkurs je otvoren od 19. maja do 9. juna  za sve zainteresovane mlade dizajnere, a odabrani kandidati će dobiti priliku da predstave svoje radove na jesenjem izdanju Belgrade Fashion Week-a. Program konkursa podrazumeva i mentorski rad sa vrhunskim modnim profesionalcima.

Prijava treba da sadrži portfolio dosadašnjih radova sa informacijama o kandidatu i treba je poslati na e-mail adresu [email protected].rs najkasnije do 9. juna u 17h. O finalistima konkursa odlučuje komisija sastavljena od priznatih modnih stručnjaka.

Sve informacije o konkursu se mogu naći na sajtu belgradefashionweek.com

Ne propustite priliku da pokažete svoj talenat, da se prijavite na konkurs  Fashion Incubator by Perwoll i budete deo Belgrade Fashion week-a!