Најбољи студенти економије на стручној пракси у Министарству трговине

Најбољи студенти економије на стручној пракси у Министарству трговине

15/05/2023 Off By BERB

Фото: МУСТ/Ђ.К.

 

Министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић потписао је данас са деканком Економског факултета Универзитета у Београду Жаклином Стојановић Протокол о сарадњи којим се обезбеђује да најбољи студенти економије обављају стручну праксу у Министарству.

 

Министар је истакао да је овакав принцип сарадње академског сектора и Mинистарства изузетно значајан за подстицање професионалног развоја и усавршавање перспективних младих кадрова кроз обављање стручне праксе.

Момировић је нагласио да је сарадња са Економским факултетом израз уверења да млади људи представљају снагу која може додатно да трансформише и модернизује сектор трговине, узимајући у обзир убрзане трендове промена у сектору трговине.

„Протокол о сарадњи представља још један корак на важном путу припреме студената за одговорне задатке који су пред њима. Млади људи, студенти, носиоци су промена, иновација и напретка једног друштва, а по мом мишљењу кључ економског развоја лежи управо у тесној сарадњи науке, привреде и државе“, додао је министар.

Министар Момировић је рекао да ће програм стручне праксе пружити студентима прилику да се упусте у различите области рада Министарства, укључујући међународну трговину, трговинске споразуме, тржишно истраживање и анализу, као и регулаторне и политичке аспекте трговине. Кроз директну интеракцију са запосленима у ресорном министарству студенти ће бити у могућности да стекну увид у сложене процесе и одлуке које утичу на трговину на националном и међународном нивоу.