Do danas prikupljeno oko 13.500 komada različitog naoružanja

Do danas prikupljeno oko 13.500 komada različitog naoružanja

14/05/2023 Off By BERB

Izvor: srbija.gov.rs/Foto: mup.gov.rs

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je do danas prikupljeno oko 13.500 komada različitog naoružanja i minsko-eksplozivnih sredstava i dodao da je ponosan na akciju prikupljanja oružja, jer je to važno zbog bezbednosti građana.

 

Vučić je, nakon obilaska prikaza neregistrovanog oružja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava u Duvaništu  nedaleko od Smedereva sa ministrom unutrašnjih poslova Bratislavom Gašićem, naveo da je prikupljeno i minsko-eksplozivnih sredstava oko 2.000 komada, od čega oko 1.750 ručnih granata, bombi i zolja.

Ponosan sam na ovu akciju i rezultate i to je nešto što smo obećali građanima Srbije, to je potrebno i važno zbog veće sigurnosti građana Srbije, istakao je Vučić.

On je rekao da je prikupljen veliki broj automatskih pušaka, uglavnom sa preklopnim kundakom, kao i snajperske puške i mitraljezi i drugo oružje, dodajući da je važno da takvo oružje  završi u rukama države, a ne da zavisi od toga hoće li neki pojedinac da ih zloupotrebi.

 

Nekada to moramo da uradimo sve i merama dejstvujemo snažno posle tragedija koje su nas pogodile, da bismo obezbedili sigurnost i bezbednost za naše građane. Želeo bih da pohvalim rad uprava u Sremskoj Mitrovici, Šapcu i Novom Sadu.  Beograd je takođe prikupio veliki broj cevi, ali i ove tri uprave su prikupile veliki broj oružja, istakao je on.

Predsednik Srbije je pozvao građane da do 8. juna predaju i nelegalno i legalno oružje i rekao da do tog perioda mogu bez sankcija da predaju nelegalno oružje, a da će posle tog datuma država da reaguje represivno i da će kazne biti ogromne.