Ulaganja države u Vrnjačku Banju donela odlične rezultate

Ulaganja države u Vrnjačku Banju donela odlične rezultate

10/05/2023 Off By BERB

Foto: Katarina Vasić/MDULS

 

Ministar državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Aleksandar Martinović posetio je danas opštinu Vrnjačka Banja i tom prilikom svečano otvorio Jedinstveno upravno mesto (JUM), u čije je uspostavljanje resorno ministarstvo uložilo 4,2 miliona dinara.

Martinović je istakao da Vrnjačka Banja napreduje iz godine u godinu, da je jedna od opština koje se najbrže razvijaju, te da se u Vrnjačkoj Banji sve više gradi i ulaže u infrastrukturu, čemu je doprinelo i ubrzavanje procesa izdavanja građevinskih dozvola, koji se odvijaju mnogo lakše upravo zahvaljujući funkcionisanju JUM-a.

Ministar je podsetio na to da je opština, pre nekoliko godina, kada se tek krenulo sa procesom digitalizacije javne uprave, prva lokalna samouprava koja je izdala građevinsku dozvolu u elektronskom obliku.

On je naglasio da je JUM u Vrnjačkoj Banji jedan od retkih gde funkcioniše i šalter katastra nepokretnosti, što predstavlja dobar primer kako na jednom mestu funkcionišu državni organi i organi lokalne samouprave, a Srbija krupnim koracima ide napred na putu digitalizacije svoje javne uprave.

Martinović je, ukazavši na ogroman turistički potencijal koji ima opština, podsetio na to da će se država i u narednom periodu truditi da pomogne, a da je do sada uložila više od 150 miliona evra u razvoj Vrnjačke Banje.

Ministar je naveo da je Vrnjačka Banja iz 2012. godine i sada  potpuno drugačije mesto i da danas izgleda lepše od mnogih evropskih banja.

Ova banja je zaista predivno mesto, sa sjajnim hotelima, lečilištima, rehabilitacionim centrima, svim onim što se ne viđa svaki dan. To govori o velikom entuzijazmu i trudu lokalnog rukovodstva, ali i o tome da je Vrnjačka Banja dobar primer gde se vidi sinergija države i lokalne samouprave, zaključio je Martinović.

Ministar je tokom posete održao sastanak i sa predsednikom opštine Bobanom Đurovićem i njegovim saradnicima.