Дачић се сусрео са Сијартом

Дачић се сусрео са Сијартом

10/05/2023 Off By BERB

Фото: МСП

 

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић имао је данас сусрет са министром спољних послова и трговине Мађарске Петером Сијартом, који борави у Београду у оквиру 13. заседања Заједничке комисије за економску сарадњу између Републике Србије и Мађарске.

 

У изузетно пријатељској и срдачној атмосфери, министри су констатовали да су свеобухватни билатерални односи Републике Србије и Мађарске на највишем нивоу у новијој историји, што потврђује и Уговор између Владе Републике Србије и Владе Мађарске о пријатељским односима и сарадњи у области стратешког партнерства, који је ступио на снагу јануара ове године.

У духу постојећих стратешких односа и партнерства, министри су разговарали и о предстојећим билатералним активностима на највишем нивоу, предвиђеним за јун ове године, које ће додатно унапредити добросуседске односе и успешну сарадњу између Републике Србије и Мађарске.

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић jе, у име Републике Србије и српског народа, захвалио Мађарској на недавном постављању у погледу захтева тзв. Косова за чланство у Савету Европе.