Sastanak sa predsednikom parlamenta Republike Austrije

Sastanak sa predsednikom parlamenta Republike Austrije

10/05/2023 Off By BERB

Foto:Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Parlamenta Republike Austrije Volfgangom Sobotkom i tom prilikom rekao da je Austrija važan privredni partner Srbije u različitim oblastima, a posebno u domenu privredne saradnje, čije dalje jačanje očekujemo.

Predsednik Vučić je istakao da Srbija veoma ceni podršku Austrije na putu ka članstvu u EU, kao i u održavanju mira i stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana.
Predsednik Vučić je istakao da je Beograd u potpunosti posvećen dijalogu sa Prištinom i spreman za rad na implementaciji koncepta evropskog predloga, uz određena ograničenja u skladu sa principima međunarodnog prava. On je i predsedniku austrijskog Parlamenta predočio ta ograničenja, kao i neophodnost formiranja Zajednice srpskih opština, odnosno da Priština ispuni obaveze iz Briselskog i drugih ranijih sporazuma.
Dvojica sagovornika su se saglasili da je parlamentarna saradnja veoma važna za bilateralne odnose Srbije i Austrije i da poseta predsednika austrijskog Parlamenta Sobotke daje veliki podsticaj jačanju veza dveju zemalja.