Нови инвестициони пројекти у сарадњи са партнерима из Турске

Нови инвестициони пројекти у сарадњи са партнерима из Турске

09/05/2023 Off By BERB

Аутор фотографија: Зоран Вујасиновић/ Министарство привреде

 

Министар привреде Раде Баста састао се данас са амбасадором Републике Турске Хамијем Аксојем са којим је разговарао о инвестицијама и унапређењу привредне сарадње двеју земаља.

 

Састанку је присуствовао и један од турских инвеститора заинтересован за изградњу болнице у Србији величине 60.000 квадратних метара и капацитета 300 болничких кревета, што укључује и отварање око 1.000 нових радних места.

Баста је навео да у Србији постоји врхунски медицински кадар и да се покрећу нови инвестициони пројекти за опстанак медицинског кадра у нашој земљи. Минисар је поручио да се нада како очувању постојећих, тако и привлачењу нових инвестиција које би додатно унапредиле стабилне и добре привредне односе две земље.

Министарство привреде подржало је средствима подстицаја осам инвестиционих пројеката чији су инвеститори компаније из Турске, а њиховом реализацијом врши се улагање у износу више од 105 милиона евра и запошљава се нових 4.628 радника.
Амбасадор Аксој захвалио се министру Басти на гостопримству и поручио да постоји простор за унапређење трговинске и економске сарадње.