Јачање сарадње са Кипром у областима од заједничког интереса

Јачање сарадње са Кипром у областима од заједничког интереса

09/05/2023 Off By BERB

Foto: srbija.gov.rs

 

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић примила је данас у опроштајну посету амбасадора Републике Кипар Димитриоса Теофилактуа.

 

Премијерка му је честитала на врло успешном мандату на месту амбасадора Републике Кипар у Београду, истакавши да су наши билатерални односи засновани на чврстом пријатељству, узајамном поверењу, историјски потврђеној блискости и солидарности два народа.

Теофилакту је на почетку састанка премијерки Брбабић изразио саучешће поводом трагедија које су се десиле у Основној школи “Владислав Рибникар” и Младеновцу.

Председница Владе је посебно захвалила амбасадору на принципијелни ставу поштовања територијалног интегритета и суверенитета Србије, као и принципијелном ставу Кипра приликом недавног разматрања захтева за покретање процедуре за чланство тзв. „Косова“ у Савету Европе на ванредном састанку Комитета министара тог тела, одржаног 24. априла ове године.

Саговорници су се сагласили да треба наставити унапређење билатералне сарадње у областима економије, науке, образовања, научних истраживања, ИТ-а и друго.

Амбасадор Кипра се захвалио премијерки Брнабић на досадашњој сарадњи, напоменувши да ће односи у наредном периоду наставити да се развијају на бази чврстог вишедеценијског пријатељства и поверењу.