Данас је Међународни дан Црвеног крста и Црвеног полумесеца

Данас је Међународни дан Црвеног крста и Црвеног полумесеца

08/05/2023 Off By BERB

У част идејног творца и оснивача највеће хуманитарне организације Анриа Динана, сваке године на дан његовог рођења, 8. маја, обележава се Међународни дан Црвеног крста и Црвеног полумесеца.

 

 

 

Овогодишњи слоган који говори о везаности за заједницу и односу свих запослених и широке мреже волонтера према члановима нашег друштва гласи: Све што чинимо, чинимо од срца!

Због трагичних догађаја који су погодили не само Београд и Младеновац, већ све нас и целу Србију, планиране активности којима смо желели да обележимо овај дан отказане су.

Црвени крст Србије у Недељи Црвеног крста (од 8. до 15. маја) организоваће предавања о међународном хуманитарном праву, борби против трговине људима, радионице прве помоћи, обележиће национални Дан добровољног давалаштва крви и свакој беби рођеној у овом периоду дароваће пакет добродошлице као и сваке године у претходне три деценије.

Знак црвеног крста знак је заштите без разлике, знак солидарности, хуманости и добровољности. Желећи да наставимо мисију коју је имао Динан, први добитник Нобелове награде за мир, остајемо у служби свих којима су потребни помоћ, нада и утеха.