Апел учесницима у саобраћају да појачају пажњу током предстојећих празника

Апел учесницима у саобраћају да појачају пажњу током предстојећих празника

28/04/2023 Off By BERB

Foto: Tanjug

 

„Поводом предстојећих првомајских празника, током којих се на путевима у Србији очекује појачан интензитет саобраћаја, Министарство унутрашњих послова апелује на све учеснике у саобраћају да испланирају своје путовање, крену на време, возе пажљиво и поштују прописе како би на одредиште стигли безбедно“, изјавио је данас припадник Управе саобраћајне полиције Дејан Стевић.

 

Стевић је упозорио да је прошле године, током првомајских празника, на нашим путевима, нажалост, погинуло седам људи, док је 164 повређено.

У истом периоду, како је истакао, процесуирано је 28 возача због насилничке вожње, 18 због вожње под утицајем психоактивних супстанци, док је због вожње под утицајем алкохола санкционисано 892 возача.

Стевић је додао да су прошле године за време првомајских празника страдала и два возача мотоцикла.

„Апелујемо на возаче двоточкаша и бициклисте да користе заштитну опрему, не конзумирају алкохол пре вожње, смање брзину и са појачаном пажњом учествују у саобраћају. Брзом вожњом ризикујете свој живот и туђе животе“, казао је Стевић.

Нагласио је да ће Управа саобраћајне полиције, заједно са свим припадницима Министарства унутрашњих послова, током празника посвећено радити да сачува безбедност и позвао грађане да својим одговорним понашањем полицији у томе помогну.

„Министарство унутрашњих послова вам жели безбедан и срећан предстојећи празник“, поручио је Стевић.