Састанак са министром рада и социјалне заштите становништва Азербејџанa

Састанак са министром рада и социјалне заштите становништва Азербејџанa

27/04/2023 Off By BERB

Foto: Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

 

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас министра рада и социјалне заштите становништва Републике Азербејџан Сахила Бабајева и захвалио на привржености азербејџанских пријатеља међународном праву, показаноj приликом гласања у Савету Европе.

 

“Србија такав чин сматра изразом искреног пријатељства,” рекао је председник Вучић и упутио срдачне поздраве председнику Алијеву.

Председник Вучић је, такође, пожелео добар рад члановима Међувладиног комитета за економску сарадњу и трговину, којим копредседавају министри Бабајев и Селаковић, и додао да се нада још бољим резултатима у јачању сарадње у свим областима, посебно енергетике, пољопривреде и туризма, као и одбрамбене индустрије.

Министар Бабајев је изразио очекивање да ће и ова година бити успешна за билатералне односе Србије и Азербејџана, имајући у виду да српско-азербејџанско стратешко партнерство бележи снажан успон. Он је рекао да је азербејџанска делегација дошла у великом броју и да очекује да из рада Међувладиног комитета и бизнис форума проистекну добри резултати, како би се наставила добра динамика развоја сарадње, имајући у виду да је размена порасла за 18 одсто.

Двојица саговорника су изразили очекивање да се до краја године успостави директна авионска линија између Београда и Бакуа.