RAZGOVARALI STEFANOVIĆ I DITMAN O MIGRANTIMA I NEMAČKO SRPSKIM ODNOSIMA

RAZGOVARALI STEFANOVIĆ I DITMAN O MIGRANTIMA I NEMAČKO SRPSKIM ODNOSIMA

18/08/2015 Off By

Ministar Stefanović je istakao da MUP već sprovodi kampanju i redovno apeluje na građane Srbije da ne traže azil u zemljama zapadne Evrope, s obzirom na to da će biti vraćeni


 

 

nemam

Biro za saradnju s medijima MUP -a

MINISTAR unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović i ambasador SR Nemačke Aksel Ditman razgovarali su danas o pitanjima velikog broja migranata koji svakodnevno stižu u našu zemlju, kao i o državljanima Republike Srbije koji traže azil u Nemačkoj.

Ministar Stefanović je predočio ambasadoru Ditmanu šta sve Ministarstvo unutrašnjih poslova radi kako migrantima, koji uglavnom dolaze iz ratom zahvaćenih područja, ne bi bila ugrožena prava i slobode.
Ambasador Ditman je istakao dobru saradnju koja se ogleda u konkretnim aktivnostima pripadnika policije Nemačke na srpskim granicama.
„Preduzimamo sve mere iz naše nadležnosti kako se ne bi ugrozila prava ljudi koji dolaze iz ratom ugroženih područja. Omogućeno im je da apliciraju za azil i da, ukoliko žele, budu smešteni u neki od centara za azil. Prema našim saznanjima do sada nije bilo nikakvih incidenata“, rekao je ministar i dodao da naši građani imaju razumevanja za izbeglice.
Što se tiče državljana Republike Srbije koji traže azil u zemljama zapadne Evrope, prvenstveno u Nemačkoj, dogovorene su zajedničke aktivnosti koje će se uskoro realizovati. Ministar Stefanović je istakao da MUP već sprovodi kampanju i redovno apeluje na građane Srbije da ne traže azil u zemljama zapadne Evrope, s obzirom na to da će biti vraćeni.
„Srbija je proglašena zemljom sigurnog porekla, a ukinute su brojne olakšice koje su imali tražioci azila u zemljama Evropske unije“, naveo je ministar i poručio da očekuje da će mere koje se sprovode, kao i planirane aktivnosti, sigurno doprineti smanjenju broja „lažnih azilanata“.<


PROTOKOL

kim188AMBASADOR NEMAČKE DITMAN RAZGOVARAO SA ĐURIĆEM

Tokom sastanka bilo je reči i o slučaju Olivera Ivanovića, pri čemu je direktor Đurić izrazio očekivanja da

 

 

 

 

 

 

ODLAZEĆI ŠEF UNIMKA FARID ZARIF RAZGOVARAO SA MARKOM ĐURIĆEMkim178

Marko Đurić je informisao Farida Zarifa o nastavku političkog dijaloga u Briselu, koji su najavljeni za 25. avgust,

 

 

 

 

 

BRATISLAV GAŠIĆ RAZGOVARAO SA MAJKLOM KIRBIJEMIMG_kirbi gašić

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije nastaviće da unaređuju saradnju sa SAD, naglasio je Gašić u razgovoru. Tome će