AMBASADOR NEMAČKE DITMAN RAZGOVARAO SA ĐURIĆEM

AMBASADOR NEMAČKE DITMAN RAZGOVARAO SA ĐURIĆEM

18/08/2015 Off By

Tokom sastanka bilo je reči i o slučaju Olivera Ivanovića, pri čemu je direktor Đurić izrazio očekivanja da će se Ivanović posle 26. avgusta naći na slobodi, u skladu sa zakonom, pravom i pravdom, ukazujući na krajnje nehuman tretman koji ima lider Građanske inicijative SDP


kim188Press služba Kancelarije za KiM

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa novim ambasadorom Savezne Republike Nemačke u Republici Srbiji Akselom Ditmanom.

Direktor Đurić upoznao je ambasadora Ditmana sa položajem i problemima sa kojima se srpski narod suočava na Kosovu i Metohiji.
Direktor Kancelarije za KiM informisao je nemačkog ambasadora o toku političkog dijaloga u Briselu i iskrenoj posvešćenosti Srbije punom sprovođenju Prvog briselskog sporazuma, naglasivši da je u nastavku procesa normalizacije odnosa Beograda i Prištine i jačanja srpske zajednice na KiM ključno pitanje konstituisanja Zajednice srpskih opština.
Takođe, tokom sastanka bilo je reči i o slučaju Olivera Ivanovića, pri čemu je direktor Đurić izrazio očekivanja da će se Ivanović posle 26. avgusta naći na slobodi, u skladu sa zakonom, pravom i pravdom, ukazujući na krajnje nehuman tretman koji ima lider Građanske inicijative SDP.
Direktor Đurić i ambasador Ditman složili su se da Srbija i Nemačka imaju isti cilj u regionu – stabilnost, kao i da Srbija u Nemačkoj ima pouzdanog partnera i podršku u evropskim integracijama.<


PROTOKOL

ODLAZEĆI ŠEF UNIMKA FARID ZARIF RAZGOVARAO SA MARKOM ĐURIĆEMkim178

Marko Đurić je informisao Farida Zarifa o nastavku političkog dijaloga u Briselu, koji su najavljeni za 25. avgust,

 

 

 

 

 

BRATISLAV GAŠIĆ RAZGOVARAO SA MAJKLOM KIRBIJEMIMG_kirbi gašić

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije nastaviće da unaređuju saradnju sa SAD, naglasio je Gašić u razgovoru. Tome će