Osmi likovni konkurs MAU za decu i mlade na temu “Impresije o Africi”

Osmi likovni konkurs MAU za decu i mlade na temu “Impresije o Africi”

20/04/2023 Off By BERB

Muzej afričke umetnosti od 18. aprila do 9. juna 2023. godine organizuje likovni konkurs za decu i mlade na temu „Impresije o Africi“.

 

Na konkursu mogu učestvovati grupe dece/mladih, uzrasta od 6 do 18 godina, iz predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola, likovnih atelјea za decu i mlade, kulturnih centara i ostalih radionica, klubova, sekcija. Učešće podrazumeva grupnu posetu Muzeju u zakazanim terminima, obilazak izložbi i zatim likovnu radionicu na kojoj će svaki učesnik nacrtati crtež na zadatu temu. Temom „Impresije o Africi“ pozivamo decu i mlade da likovnim jezikom izraze doživlјaj izložbi Muzeja afričke umetnosti ili svoju sliku Afrike nastalu kao splet više utisaka.

Najuspešniji crteži biće predstavljeni 24. i 25. juna na izložbi radova učesnika osmog likovnog konkursa MAU u okviru godišnje manifestacije „Afro festival 2023“ koja se održava u bašti Muzeja afričke umetnosti. Autore najuspešnijih radova očekuju specijalne nagrade.

Prvi put održan 2014. godine, Likovni konkurs Muzeja afričke umetnosti ima za cilj da deci i mladima približi umetnost i kulture afričkog kontinenta, da podstakne njihovu vizuelnu percepciju, likovno istraživanje i izražavanje, stvarajući i negujući nove generacije muzejske publike i ljubitelja, poznavalaca i poštovalaca Afrike.

Više informacija o propozicijama likovnog konkursa možete naći  ovde.

U prilogu su plakat, kao i neki od nagrađenih radova sa likovnih konkursa održanih 2016. i  2022. godine.

(http://mau.rs/sr/likovni-konkurs-za-decu-i-mlade/likovni-konkurs-2022-za-decu-i-mlade.html)

(http://mau.rs/sr/likovni-konkurs-za-decu-i-mlade/likovni-konkurs-2016-za-decu-i-mlade.html)