Три награде филму о Сави Шумановићу на међународним фестивалима у Азији

Три награде филму о Сави Шумановићу на међународним фестивалима у Азији

14/04/2023 Off By BERB

Арт – документарни филм „Светлост и сенке”, у продукцији Културног центра Војводине „Милош Црњански” и „Рамонда” продукцијске куће из Београда, о великом српском сликару Сави Шумановићу, победио је на три филмска фестивала у Азији у категорији документарног кратког филма.

 

Одлуком жирија, овај филм је проглашен за најбољи кратки документарни филм на „Indo French International Film Festivalu” (IFIFF) у Индији, а одмах потом су стигле дивне вести из те земље да је филм проглашен за најбољи краткометражни филм и на Интернационалном филмском фестивалу „Rohip”, такође у Индији. Потом, стигла је и вест да је филм проглашен најбољим и на „Tekka International Film Festival” у Сингапуру, у истој категорији.

Сјајан почетак фестивалских премијера нашег филма на којима ће, у наредних годину дана, светска јавност имати прилику да се упозна са сликаром Савом Шумановићем, једним од највећих српских уметника, његовим раскошним талентом и трагичном судбином.

Филм „Светлост и сенке” је, поред већ освојених награда, ушао у званичну селекцију на „Kollywood International Film Festival”, још једном међународном фестивалу у Азији.

Више о филму, као и о изјавама мр Ненада Шапоње и Горана Иконића на: https://zkv.rs/blog/tri_nagrade_filmu_o_savi_sumanovicu_2023/