Апел возачима мопеда и мотоцикала да поштују саобраћајне прописе

Апел возачима мопеда и мотоцикала да поштују саобраћајне прописе

13/04/2023 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Начелник Управе саобраћајне полиције Славиша Лакићевић апеловао је данас на све возаче мопеда и мотоцикала да поштују саобраћајне прописе и користе заштитну опрему, јер на тај начин чувају свој живот и живот других учесника у саобраћају.

 

Начелник Лакићевић, који је на полигону у склопу тржног центра „Карабурма“ присуствовао догађају којим је најављен почетак мото сезоне, истакао је да и други учесници у саобраћају треба да повећају опрезност и обрате посебну пажњу на возаче мотоцикала и мопеда.

„Најтеже незгоде са учешћем возача двоточкаша догађају се услед неприлагођене брзине и неуступања првенства пролаза, а око половине незгода са учешћем двоточкаша изазивају управо возачи ових возила“, упозорио је Лакићевић и додао да је током прошле године откривено око 10.000 прекршаја које су учинили возачи мотоцикала и мопеда.

Начелник Управе саобраћајне полиције указао је да у овим саобраћајним незгодама углавном страдају особе млађе од 30 година, те да су у последње две године троје погинулих били малолетници.

Министарство унутрашњих послова у претходном периоду, како је истакао, улагало је максималне напоре како би стање безбедности возача мотоцикала и мопеда било што повољније.

Директор Агенције за безбедност саобраћаја Бранко Стаматовић придружио се апелу начелника Лакићевића и указао да је пракса показала да почетак сезоне највећи ризик за двоточкаше.

Према његовим речима, 2022. године 63 особе које су возиле двоточкаше су страдале.

Догађај је организовала Агенција за безбедност саобраћаја, у сарадњи са Управом саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова и Ауто-мото савезом Србије.