Objavljen četvrti broj besplatnog filmskog časopisa „Vidimo se u bioskopu“

Objavljen četvrti broj besplatnog filmskog časopisa „Vidimo se u bioskopu“

13/04/2023 Off By BERB

Foto: Đorđe Bajić

 

Iz štampe je izašao četvrti broj filmskog časopisa „Vidimo se u bioskopu“, besplatnog vodiča kroz bioskopski repertoar i savremeni srpski film, publikacije Mreže kinoprikazivača Srbije za filmsku umetnost koja nastaje uz podršku Filmskog centra Srbije.

 

Na naslovoj strani četvrtog broja je poster hit-filma „Munje: Opet!“, koji je nedavno imao premijeru i trenutno je suvereno prvi na listi najgledanijih filmova u Srbiji.

Četvrti broj časopisa „Vidimo se u bioskopu“ ima 24 strane u koloru. Pored naslovne priče i predstavljanja filma „Munje: Opet!“, tu je i veliki ekskluzivni intervju sa Gordanom Matićem, direktorom Filmskog centra Srbije, koji govori o dosadašnjim postignućima i planovima za 2023. godinu. Tu je intervju sa nagrađivanom rediteljkom Milom Turajlić povodom uspeh njenog filmskog diptiha o Stevanu Labudoviću, kao i tekstovi od domaćem hit-filmu „Indigo kristal“ mladog Luke Mihailovića i poslednjoj režiji Puriše Đorđevića, ostvarenju „Usta puna zemlje“.

Tu su i priče o filmovima „Oluja“ Miloša Radnovića, „Ovuda će proći put“ Nine Ognjanović i „Komunistički raj“ Miloša Stojanovića. U okviru rubrike „Radovi u toku“ pišemo i filmovima čije se premijere očekuju tokom ove godine, a to su „Jorgovani“ Siniše Cvetića, „Kuća od blata“ Nikole Petrovića i „Videoteka“ Luke Bursaća.

Takođe, u četvrtom broju se nalazi i osvrt na film „Mrak“, novu režiju Dušana Milića koja je bila ovogodišnji srpski kandidat za nagradu Oskar. I to nije sve.

Časopis „Vidimo se u bioskopu“ izlazi tri puta godišnje (brojevi obuhvataju period januar-april, maj-avgust i septembar-decembar), u tiražu od 3.000 primeraka, a pokrenut je na inicijativu Bobana Stefanovića, predsednika Upravnog odbora Mreže kinoprikazivača Srbije, sa kojim redakciju čine: Đorđe Bajić, Zoran Janković (urednici i autori tekstova), Nevena Čavorović (dizajnerka) i Dragana Perišić (lektorka). Četvrti broj, kao i prethodna tri, može besplatno da se preuzme u svim bioskopima, domovima kulture i kulturnim centrima koji su deo Mreže kinoprikazivača Srbije. Spisak svih lokacija na kojima možete da preuzmete svoj primerak četvrtog broja časopisa „Vidimo se u bioskopu“ nalazi se na linku:

Članovi


Prethodna tri broja možete prelistati ovde: