Народна скупштина и УНИЦЕФ настављају сарадњу

Народна скупштина и УНИЦЕФ настављају сарадњу

12/04/2023 Off By BERB

Аутор фотографија: Народна скупштина РС

Председник Народне скупштине Републике Србије др Владимир Орлић састао се данас са директорком УНИЦЕФ-а у Републици Србији Дејаном Костадиновом.

 

Др Орлић је поздравио активности које УНИЦЕФ спроводи у циљу промоције и заштите права деце, као и унапређења њиховог положаја у Србији. Саговорници су изразили задовољство досадашњом сарадњом Народне скупштине Републике Србије и УНИЦЕФ-а, посебно сарадњом коју ова организација годинама уназад остварује са скупштинским Одбором за права детета.

Током састанка је било речи о конкретним корацима који ће бити предузети у оквиру спровођења петогодишњег Програма сарадње за период 2021-2025. године, а који се тичу социјалне инклузије, програма имунизације, демографије и подршке родитељству, у којима је, према речима Костадинове, Србија прави пример свим државама у региону.

Др Орлић је нагласио да се по свим поменутим питањима из године у годину бележи значајан напредак, уједно потврђујући спремност Народне скупштине и њених одбора да се сарадња настави и интензивира. „У складу са државном политиком коју спроводимо, Србија бележи стални напредак у унапређењу права и положаја деце. Константно подижемо износе државних давања, и када је реч о родитељском и дечјем додатку. Непрекидно повећавамо плате и подижемо стандард.

Захваљујући тим мерама, из године у годину наша земља бележи смањење стопе сиромаштва и друштвене искључености. Усвајамо и спроводимо нову регулативу да постигнемо инклузивност, као и мере подршке за породице са децом, и све то наставићемо да чинимо и у перспективи“, закључио је др Орлић.