Потписани уговори о градњи вртића у Ћићевцу, Лесковцу и Новом Пазару

Потписани уговори о градњи вртића у Ћићевцу, Лесковцу и Новом Пазару

11/04/2023 Off By BERB

Foto: Ministarstvo prosvete

 

Министар просвете Бранко Ружић најавио је данас изградњу три нова вртића – у Новом Пазару, Лесковцу и Ћићевцу, у оквиру Пројекта “Инклузивно предшколско васпитање и образовање.

 

Ружић је рекао да ће изградњом ова три нова вртића, бити створени услови за пријем 590 малишана у систем предшколског васпитања и образовања, за шта ће бити издвојено више од 577 милиона динара. Министар просвете је нагласио да је подршка развоју и васпитању деце од најранијих узраста приоритет ресорног министарства.

Министар је навео да је до сада у оквиру овог пројекта, који Министарство просвете спроводи у сарадњи са Светском банком, изграђено или је започета изградња 12 вртића, док ће у наредном периоду, осим ова три, радови почети и на изградњи вртића у Крагујевцу и Петровцу на Млави.

Кроз овај пројекат, изградњом нових вртића, доградњом и адаптацијом постојећих објеката широм Србије биће обезбеђено 11.000 нових места за малишaне, рекао је министар просвете.

Нова дечија установа, „Наше дете“, у Новом Пазару добиће 270 нових места за децу предшколског узраста. У новом објекту у Лесковцу биће обезбеђено 120 нових места, док ће изградњом новог вртића, „Чаролија“ у Ћићевцу бити створени услови за пријем у систем предшколског васпитања и образовања још 200 малишана.

Споразуме су данас са министром Ружићем потписали градоначелник Лесковца Горан Цветановић, градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац и председница општине Ћићевац Мирјана Кркић.