RECEPTI: PEČENA TILAPIJA

RECEPTI: PEČENA TILAPIJA

16/08/2015 Off By

pecena tilapiaIzbor MARIJA RADOVIĆ

 

Potrebno:

Fileti tilapie
1 limun
pola čaše kukuruznog brašna
strugani permezan
prezle
malo običnog brašna
par kašika rastopljenog putera
so, biber, vegeta, aleva paprika.
začini po želji
2 jaja i malo mleka

Priprema:

Ribu dobro oprati i začiniti je sa biberom, soli, vegetom i alevom paprikom. Razmutiti jaja sa malo mleka i ostaviti na stranu.

U jednu posudu staviti kukuruzno brašno, prezle i parmezan. Ribu stavite prvo u obično brašno, pa u jaja, pa na kraju u mešavinu kukuruznog brašna i parmezana.

Tako pripremljenu ribu poređati na tepsiju, dobro poprskati sa limunom i začiniti sa rastopljenim puterom. Staviti na blago podmazan pleh za pečenje koji ste prethodno obložili ili sa alu folijom ili sa papirom za pečenje. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 350 C oko 10-15 minuta ili dok nebude lepo rumena. Služiti je kao prilog pirinču, krompiru, raznim salatama.

Za zdraviju verziju umesto putera poprskajte ribu sa sprejom za kuvanje, a umesto žumanaca koristite belanca.<


HRANA

ZDRAVLJE I ISHRANA: NAJBOLJE NAMIRNICEnamirnice

Savetuje se da je pri pravilnom odabiru namirnica za konzumiranje najvažnije podsetiti u kom podneblju živimo. Mnogi stručnjaci smatraju da mediteranska ishrana najpovoljnije deluje na zdravlje NI ZA jednu namirnicu ne može se reći da je zdrava ili nezdrava jer svaka namirnica, ako je deo pravilno izbalansirane ishrane, povoljno utiče na ljudski organizam.

 

supa od jogurtaRECEPTI: SUPA OD JOGURTA I KRASTAVACA

 

Izbor: MARIJA RADOVIĆ Potrebno: 750 grama jogurta 125 ml mleka 2 kašičice maslinovog ulja so, biber sok od 1 limuna krastavac 50 grama pinije 2 čena belog luka 150 gr ovčijeg sira 1/2 kesice origana Priprema: Pomešati jogurt, mleko i kašičicu maslinovog ulja. Začiniti solju, biberom i limunovim sokom. Ohladiti. Oprati krastavac, očistiti i sitno iseći. Očistiti beli luk i iseći ga veoma sitno, pa prodinstati na preostalom maslinovom ulju. Propržiti piniju na tiganju bez dodavanja masnoće, a zatim je

 

 

BELIIZBACITE BELI HLEB IZ JELOVNIKA

EVO zbog čega treba da značajno smanjite ili izbacite beli hleb iz svakodnevne upotrebe. 1. Višak kilograma Ako izbacite hleb iz ishrane, izgubićete višak kilograma uzrokovan zadržavanjem vode u organizmu.

 

 

slani kolac od paprikeRECEPTI: SLANI KOLAČ OD PAPRIKE

Izbor MARIJA RADOVIĆ Potrebno: 10 listova želatina 400 g jogurta oko 2 kašike rena 400 ml slatke pavlake so, biber 1 crvena i 1 žuta paprika 2 kašike mirođije 10 šnita dimljenog lososa 1 krastavac 2 kašike ulja 2 kašike kisele pavlake