Састанак са делегацијом Сената Француске

Састанак са делегацијом Сената Француске

05/04/2023 Off By BERB

Foto: Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

 

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас чланове Одбора за иностране послове, одбрану и оружане снаге Сената Републике Француске и том приликом нагласио опредељење Србије за даље јачање политичког дијалога и економске сарадње са Француском, једним од најзначајнијих билатералних партнера.

„Србија је поносна на стратешко партнерство са Француском и на постигнуте резултате у домену економске сарадње“, рекао је председник Вучић и истакао важност улагања француских компанија у српску привреду.
Говорећи о наставку дијалога између Београда и Приштине, председник Вучић је истакао да, као и увек до сада, озбиљно и одговорно приступамо процесу, што смо и јуче показали у Бриселу усаглашавањем Декларације о несталим особама, као и  конкретним договором о корацима за формирање Заједнице српских општина.
Говорећи о европском путу Србије, председник Вучић је захвалио Француској на подршци, као и на иницијативи председника Макрона о успостављању Европске политичке заједнице, као начина да земље, које још нису чланице ЕУ, изразе своје мишљење и ставове.
Чланови француске делегације су истакли да је њихова посета израз континуираног интереса Француске за Србију и Западни Балкан, као један од приоритета рада њиховог Одбора. Овом приликом су нагласили опредељење за јачање билатералне сарадње у свим областима од заједничког интереса.