Министар Баста са украјинским посланицима

Министар Баста са украјинским посланицима

05/04/2023 Off By BERB

Foto: Ministarstvo privrede

 

Министар привреде Раде Баста састао се данас са посланицима из Украјине Игором Копутином и Игором Херасименком, као и са Федиром Вениславским који је представник председника Украјине у парламенту и члан одбора Врховне владе за националну безбедност и одбрану.

 

Министар Баста је саговорницима пренео јасан и недвосмислен став Србије – да напад на једну суверену државу представља грубо кршење међународног права и да се нада да ће рат бити што пре окончан, превасходно због Украјине, али и због Европе и читавог света.

Баста је рекао и да је пут Србије пут у Европску унију и да пажљиво прати све кораке које ЕУ предузима.
Србија је на путу ка пуноправном чланству у ЕУ и свакога дана улаже велике напоре како би остварила видљиве резултате у трансформацији и развоју привреде, инфраструктуре и побољшању пословног амбијента и квалитета живота грађана, нагласио је министар Баста.

Министар је такође упутио поздраве градоначелнику Кијева рекавши да и сам зна колико је тешко обнављати земљу после ратних сукоба.
„Са наше стране постоји жеља за унапређење економске сарадње и учестовање у обнови украјинске привреде”, навео је Баста.

У разговору са украјинским посланицима Баста је истакао да је Србија, која подржава територијални интегритет и суверенитет Украјине, захвална што Украјина поштује територијални интегритет и суверенитет Србије.

Саговорници су се сагласили да постоји простор за додатно унапређење економске сарадње на обострану корист.