Истиче рок за достављање редовног годишњег финансијског извештаја за 2022. годину

Истиче рок за достављање редовног годишњег финансијског извештаја за 2022. годину

30/03/2023 Off By BERB

Сутра, 31. марта 2023. године, у поноћ, истиче рок за достављање редовних годишњих финансијских извештаја за 2022. годину, чији је билансни датум 31.12.2022. године.

 

Закључно са јучерашњим даном, Агенција за привредне регистре примила је финансијске извештаје око 213.000 правних лица и предузетника, што је око 4.000 извештаја више у односу на исти дан претходне године. Ова лица су, тиме, испунила обавезу достављања извештаја, у складу са Законом о рачуноводству.

С обзиром да се очекује пријем још око 65.000 извештаја, односно да велики број обвезника своје извештаје припрема и доставља последњег дана рока, Агенција је за петак, 31.03.2023. године, обезбедила дежурства у Регистру финансијских извештаја и Сервис деску до поноћи, како би пружила стручну помоћ у вези састављања и достављања финансијских извештаја и техничку подршкуе обвезницима, која је и иначе редовно доступна радним данима у Агенцији. Контакт путем телефона биће могућ до 15 сати, а после тога само путем и-маила.

Подсећамо да се на интернет страници Агенције, у оквиру Регистра финансијских извештаја, могу пронаћи све релевантне информације, односно инструкције у вези са достављањем редовног годишњег финансијског извештаја за 2022. годину, у форми правила, техничких и корисничких упутстава, а евентуална спорна питања могу се слати на имејл адресе доступне на сајту Агенције.

Информације о пријему и обради свих врста извештаја за 2022. годину, могу се пратити на интернет страници Агенције, у делу Финансијски извештаји, линк „Јавно објављени финансијски извештаји и остале претраге”.