Сарадња са Канадом на развоју вештачке интелигенције

Сарадња са Канадом на развоју вештачке интелигенције

29/03/2023 Off By BERB

Foto: srbija.gov.rs

 

Министар информисања и телекомуникација Михаило Јовановић и амбасадор Канаде Џaјлс Норман разговарали су данас о унапређењу сарадње у области телекомуникација и развоју вештечке интелигенције.

 

Министар Јовановић упознао је амбасадора Нормана са активностима Министарства на дефинисању легислативе – Закона о јавном информисању и медијима, Закона о електронским комуникацијама и Закона о електронским медијима.

Министар је такође истакао да је формирана и Радна група која ће радити на изменама и допунама Закона о информационој безбедности.

Јовановић је представио значај Пројекта изградње широкопојасне комуникационе инфраструктуре у руралним подручјима, захваљујући којим ће преко 99 одсто домаћинстава у Србији до краја 2025. године имати могућност приступа интернету брзине преко 100Мbps.

Званичници су се усагласили да је прилика за унапређење сарадње две земље развој вештачке интелигенције, која је у фокусу Србије и Канаде, и договорили су се да експертски тим Републике Србије посети Канаду и њихов суперкластер за развој вештачке интелигенције.