МДУЛС уложило значaјна средства у развој Великог Градишта

МДУЛС уложило значaјна средства у развој Великог Градишта

29/03/2023 Off By BERB

Foto: TV Mlava

 

Министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић посетио је данас Велико Градиште, где је обишао халу спортова на Сребрном језеру, у чију је изградњу МДУЛС уложило око 18 милиона динара, као и скупштинску салу, модернизовану средствима Министарства увођењем система за вођење електронских седница.

 

Напоменувши да је пројекат изградње хале био један од најзначајнијих у овом крају, Мартиновић је навео да је Република Србија, укључујући и Министарство које води, уложила значајна средства у развој Великог Градишта, те да је у плану реализација још много квалитетних пројеката у овом делу Србије.

„Државни врх ће наставити сарадњу са овом општином, која има огроман, пре свега, туристички потенцијал. Наш задатак је да обезбедимо да се Србија равномерно развија и да грађани остају у својим родним местима и ту граде живот достојан човека. Радимо на томе да мање општине достигну ниво развијености великих градова. Нема потребе да се прави разлика између Београда и Великог Градишта или било које друге локалне самоуправе, све оно што Град Београд пружа Београђанима, то Велико Градиште треба да пружа својим грађанима“, истакао је Мартиновић.

Он је указао на чињеницу да је председник Републике Александар Вучић у свој велики обилазак Србије кренуо са југа земље, што је јасан показатељ да држава води рачуна о недовољно развијеним деловима земље и настоји да грађанима у свим крајевима Србије обезбеди пристојне услове за живот. Како је навео, у одређене општине деценијама није улагано, али је, захваљујући ентузијазму и енергији председника Вучића, Србија од 2014. године започела свој економски развој, који траје и данас, упркос великим изазовима са којима се суочава читава Европа.

Приликом обиласка села Кумане, једног од насеља у Великом Градишту, Мартиновић је истакао да је Министарство државне управе и локалне самоуправе финансирало и обнову система јавне расвете на целокупном подручју ове општине, чиме је показало да не прави разлику између градских и сеоских средина и једнако брине о добробити свих грађана, ма где они живели. Он је додао да ће Велико Градиште и локално руководство у Министарству увек имати стабилног и поузданог партнера, те изразио уверење да ће грађани ове општине у блиској будућности добити и Јединствено управно место, које ће им у значајној мери олакшати остваривање бројних права која имају пред органима државне управе и локалне самоуправе.