РЕШЕЊЕ ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ СИТУАЦИЈЕ ДЕЧЈЕГ ПОЗОРИШТА БОШКО БУХА НИЈЕ У НАДЛЕЖНОСТИ КАТАСТРА – ГРЕШКЕ НИЈЕ БИЛО

РЕШЕЊЕ ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ СИТУАЦИЈЕ ДЕЧЈЕГ ПОЗОРИШТА БОШКО БУХА НИЈЕ У НАДЛЕЖНОСТИ КАТАСТРА – ГРЕШКЕ НИЈЕ БИЛО

26/03/2023 Off By BERB

Драги суграђани, били сте сведоци вишедневне хајке на катастар од стране појединих медија који су пласирали дезинформацију да је катастар направио грешку и да ће због тога наше најпознатије дечје позориште Бошко Буха бити исељено. Како би забринути грађани Србије имали тачне информације, катастар је 21. марта 2023. године демантовао ове неправедне оптужбе и потпуно транспарентно објаснио да је катастар поступио у складу са законом.

 

Јасно је да ситуација око дечјег позоришта Бошко Буха није настала због поступка уписа у катастар већ је у питању решавање имовинско-правног питања што није у надлежности Републичког геодетског завода. Позивамо да се престане са изношењем неистина и неоснованих оптужби на рачун катастра јер такве оптужбе узнемиравају јавност и угрожавају правну сигурност и уставни поредак наше земље.
Републички геодетски завод је данас једна од најпризнатијих катастарских институција у свету и имовина грађана уписана у српски катастар је у сваком тренутку потпуно сигурна а информације о истој лако доступне и потпуно транспарентне. Хвала грађанима Србије на поверењу.