Селаковић положио венац код Споменика деци страдалој у НАТО агресији

Селаковић положио венац код Споменика деци страдалој у НАТО агресији

24/03/2023 Off By BERB

Foto: minrzs.gov.rs

 

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић положио је данас у име Владе Републике Србије венац код Споменика деци страдалој у НАТО агресији, поводом 24. марта, Дана сећања на жртве НАТО агресије.

Поред министра Селаковића, венце су положили и одали почаст државни секретар Министарства унутрашњих послова Данило Стевандић, градски менаџер Града Београда Мирослав Чучковић, затим испред компаније „Новости“, заменик главног и одговорног уредника дневног листа „Новости“ Милан Бабовић, чланови породица страдалих у НАТО агресији, као и представници Београдског форума за свет равноправних, СУБНОР-а Србије, удружења и дипломатског кора.

Споменик деци страдалој у НАТО агресији, који се налази у средишњем делу београдског парка „Ташмајдан“, подигли су београдски дневни лист „Вечерње новости“ са својим бројним читаоцима непосредно по окончању напада НАТО снага на нашу земљу. Споменик је посвећен успомени на децу страдалу од 24. марта до 10. јуна 1999. године.

******

24. марта 1999. године отпочела је агресија НАТО снага на СР Југославију која је трајала до потписивања Војно-техничког споразума 9. јуна исте године. Током тог периода, оружане снаге великог броја држава окупљене у оквиру НАТО извршиле су бројне нападе на цивилне и војне циљеве који су резултирали великим људским жртвама и масовним материјалним разарањима.