Развој економске сарадње Србије и Мађарске изузетно динамичан

Развој економске сарадње Србије и Мађарске изузетно динамичан

24/03/2023 Off By BERB

Foto: srbija.gov.rs

 

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић састала се данас са новим амбасадором Мађарске Јожефом Золтаном Мађаром и пожелела му срдачну добродошлицу у Србију и успешан мандат.

 

Премијерка и амбасадор сагласили су се да су односи двеју земаља најбољи у историји и да ће на тој основи градити будућу сарадњу. Премијерка је посебно истакла економску сарадњу две земље која се изузетно динамично развија и која је у 2022. остварила рекордну вредност размене. Брнабић је истакла да ће велики подстрек за наредни период бити завршетак брзе пруге Београд-Будимпешта.

Говорећи о изазовима илегалних миграција, председница Владе је оценила да трилатерална сарадња Србије, Мађарске и Аустрије одлично фунционише и да је неопходна међусобна подршка како би се превазишли ови и слични изазови.

Амбасадор Мађар је нагласио да су политички и економски односи двеју земаља никада бољи и да ће бити додатно унапређени и из других области од заједничког интереса. Он је нагласио да се радује будућој сарадњи и поновио да Мађарска подржава Србију на путу ка чланству у Европску унију.