Пронаћи најбоља решења за већу подршку студентима

Пронаћи најбоља решења за већу подршку студентима

24/03/2023 Off By BERB

Foto: Ministarstvo prosvete

 

Министар просвете Бранко Ружић и министар туризма и омладине Хусеин Мемић разговарали су данас са представницима Студентске конференције универзитета Србије (СКОНУС) и Студентске конференције академија и високих школа Србије.

 

Министри су истакли досадашњу добру сарадњу са студентским организацијама и додали да је циљ дијалога да се изнедре нове идеје за подршку студентима током школовања. Они су рекли да је један од важних предуслова и наставак укључивања представника студената у сва тела која доносе одлуке које су важне за њих.

Ружић је навео да је једна од тих институција и Национални савет за високо образовање и да треба разговарати о начину учешћа представника студената у том телу.

Када је реч о изменама Закона о високом образовању, министар је студентима пренео да се тим изменама планира продужетак рока за завршетак студија за такозване старе студенте за још три године.

Министар Мемић истакао је да је тренутно у току припрема новог Закона о младима за који се очекује да буде у скупштинској процедури до краја године и охрабрио је представнике студената да као чланови Радне групе дају своје предлоге и активно учествују у процесу.

Председница СКОНУС-а Маргарета Смиљанић изнела је министрима неке од предлога за измене Закона о високом образовању и Закона о младима и навела да је важно да се системским учешћем свих установа ради на проналаску најбољих решења за студенте.