Obeležavanje Dana sećanja na stradale u NATO agresiji

Obeležavanje Dana sećanja na stradale u NATO agresiji

24/03/2023 Off By BERB

Foto: mod.gov.rs

 

Dan sećanja na stradale u NATO agresiji na Saveznu Republiku Jugoslaviju obeležen je danas komemorativnim skupovima u komandama, jedinicama i ustanovama Vojske Srbije i polaganjem venaca i cveća kraj spomen-obeležja poginulim pripadnicima Vojske Jugoslavije.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović je učestvovao na komemorativnom skupu u kasarni „Banjica“ u Beogradu i tom prilikom položio venac kraj spomen-obeležja poginulim pripadnicima raketnih jedinica PVO u NATO agresiji na SRJ.

Odajući poštu stradalima u bombardovanju koje je počelo na današnji dan pre 24 godine, general Mojsilović je istakao da pripadnici Vojske Srbije s ponosom čuvaju uspomenu na vojnike i policajce koji su živote položili braneći otadžbinu, ali i na sve koji su nevino stradali u brutalnom aktu agresije na suverenu zemlju.

Pripadnici Vojske Srbije su uzeli učešće i u komemorativnim aktivnostima u svim garnizonima i garnizonskim mestima, koje su, povodom Dana sećanja, organizovali gradovi i opštine, boračke i druge organizacije koje neguju vojničke tradicije.